Hava hattı tesisatını optimize ederek en yüksek pnömatik alet performansını elde etme

Şartlandırıcı’lar (FRL Filtreler, Regülatörler ve Yağlayıcılar), pnömatik aletler için yüksek verimlilik ve dayanıklılık sağlar. Hava sisteminize bir Şartlandırıcı’yı (FRL) dahil etmek, pnömatik ekipmanınız için yüksek verim ve dayanıklılık sağlar. Yatırımınızın karşılığını iyi şekilde almanızı sağlar. Pnömatik ekipmanınızın yakınına bir Şartlandırıcı (FRL) eklemek, gerekli hava akış basıncının yanı sıra hava hattındaki nem ve toz riskini azaltarak en iyi hava kalitesi sağlar. Şartlandırıcı (FRL), yağlama sağlayarak hava hattınızın ve pnömatik ekipmanınızın korunmasına da yardımcı olur.

  

Şartlandırıcı (FRL) sistemi; filtreleme, regülasyon ve yağlama olmak üzere 3 ana işlevi tek bir sistemde birleştirir.

1. Hava filtreleme: Filtre basınçlı havayı temizler ve katı parçacıkları (toz, kir, pas) tutar.

Pnömatik bir motorda su ve toz hava akışını engelleyebilir ve aletin gücünü düşürebilir; bu da bakım maliyetlerinin ve hava tüketiminin artmasına neden olabilir. Kir ve pas da motora zarar vererek güç kaybına ve erken aşınmaya yol açabilir. Bu, alet onarım maliyetlerini ve üretim sırasında sorun riskini artırır.

2. Hava regülasyonu: Regülatör 6,3 bar'da dinamik çalışma basıncının tutarlılığını sağlar.

Bu önemlidir çünkü basınç, üretici tarafından önerilenden daha düşükse alet performans seviyesine ulaşamaz ve karlılık azalır. Basınç çok yüksekse alet erken aşınır. Ayrıca, arızalanarak operatörün yaralanmasına ve uygulamanın zarar görmesine neden olabilir.

3. Hava yağlama: Yağlayıcı, basınçlı hava sistemine kontrollü miktarda yağ ekler.

Yağlama yapılmazsa el aleti aşınır ve artık maksimum performans seviyesine ulaşamaz. Bu da verimlilik kaybına ve bakım maliyetlerinin artmasına neden olur. Aşağıdaki grafikler, yağlama bakımı yapılan ve yapılmayan aletin havalı motorunun dayanıklılığını ve kullanım ömrünü göstermektedir:

İyi yağlama ile el aletinizin havalı motorundan optimum performans elde edin:

 

 

Pnömatik motorlarda gerçekleştirilen laboratuvar testlerine dayanan tahmini rakamlar.

(1) Aletin motor güç çıkışı

(2) Yağ miktarı

(3) Alet üreticisi önerileri (operatör/ürün kılavuzunda mevcuttur)

 

İyi hava yağlama ile el aletinizin havalı motorunun optimum kullanım ömrüne sahip olmasını sağlayın:

 

 

Pnömatik motorlarda gerçekleştirilen laboratuvar testlerine dayanan tahmini rakamlar. 

(1) Aletin motor güç çıkışı 

(2) Yağ miktarı 

(3) Alet üreticisi önerileri (operatör/ürün kılavuzunda mevcuttur)

Uygun Şartlandırıcı (FRL) ünitesini seçmek için göz önünde bulundurulması gereken 4 nokta

Birçok farklı Şartlandırıcı (FRL) tipi olduğundan bir Şartlandırıcı (FRL) belirlerken göz önünde bulundurulması gereken 4 önemli nokta vardır:

 

  • Çevre 
  • FRL tipi 
  • Yiv boyutu
  • Aletin hava akışı gereksinimleri

 

FRL'leri kurma

Çoğu pnömatik alet kullanıcısı, hava hattı kurulumu nedeniyle aletlerinden en iyi performansla yararlanamaz. Şartlandırıcı’ları (FRL) kullanmanın avantajlarını en üst seviyeye çıkarmak için aklınızda bulundurmanız gereken 4 kural vardır:

 

  • En iyi performansı elde etmek için her zaman alet başına bir Şartlandırıcı (FRL) ünitesi kullanın. Aynı Şartlandırıcı (FRL) ünitesine birden fazla alet bağlanırsa hava basıncı ve yağlama, farklı havalı el aletleri arasında seyrelir ve regülatör işlevinden yararlanamazsınız.
  • Yağın alete ulaştığından emin olmak ve basınç kaybını önlemek için Şartlandırıcı (FRL) ünitelerini alete minimum hortum uzunluğu ve mümkün olduğunca yakın monte edin.
  • Yağlama, el aletinizin ömrünü en üst düzeye çıkardığından aleti kullanmadan önce yağlayıcıyı yağ ile doldurduğunuzdan her zaman emin olun. 
  • Giriş filtrelerinin bakımını düzenli olarak yaptığınızdan emin olun: Nem ve kirden arınmış olmalıdır.

Güvenlik İpuçları

Pnömatik aletler 6,3 bar dinamik hava basıncında ve yağlama ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Daha yüksek basınç, aletlerin kullanım ömrünü ve operatör güvenliğini etkileyebilir (aşırı titreşim veya aşındırıcı aşırı hız ve patlama riski). Basıncı ayarlamak için her aletle beraber, göstergeli bir FRL kullanmanızı öneririz.

Ürünlerimiz hakkında bilgi ve teklif almak için teklif formunu doldurabilirsiniz.